Mot stillasittande och låsningar

Nya perspektiv.
Smartare lösningar.
Friskare arbetsmiljöer.

för fysisk aktivitet, organisatorisk och psykisk hälsa

Torgny Steen - för nya perspektiv, smartare lösningar och friskare utvecklingsmiljöer. Torgny Steen - för nya perspektiv, smartare lösningar och friskare utvecklingsmiljöer.

Stora besparingar när medarbetare 
går från riskgrupp till friskgrupp

Det pratas mycket om arbetsmiljö, organisatorisk hälsa och arbetsrelaterad psykisk ohälsa.

Med all rätt. För organisationer - skolor, näringsliv och offentlig förvaltning - som satsar på systematisk friskvård ligger stor besparingar i potten; en halv miljon (500 000) kronor under fyra år* när medarbetare ändrar sin livsstil från riskgrupp till friskgrupp.

*500 000 kronor i besparing under fyra år för en medarbetare som tjänar 23 000 kronor per månad.


Vår livsfilosofi bygger på fem grundpelare för psykisk och fysisk hälsa. I Indien och Kina har man använt rörelseförståelse i behandling från cirka 1 000 år f.Kr. Först nu har modern hjärnforskning lyft värdet av fysisk aktivitet och att hjärnan verkar vara det organ som påverkas mest av fysisk (in)aktivitet.

Trots alt vi vet har vi i den "utvecklade världen" nästan slutat röra oss. Vår fysiska INAKTIVITET - bara en liten minoritet av befolkningen når rekommendationerna för daglig fysisk aktivitet - kostar årligen det samhälle och näringsliv stora pengar.


Som Changemakers och CHR*-agenter är vi MOT låsningar och status quo och FÖR fysisk aktivitet för organisatorisk, social och psykisk hälsoutveckling.  Som Changemakers bidrar vi till lust, rörelse och ledarskap för människor och organisationer som VILL skapa nya perspektiv, smartare och friskare utvecklingsmiljöer.
*CHR - Corporate Health Responsibility


Personligt och med stor värme delar vi med oss av vår gedigna kunskap och vår egen rörelseresa som vi varvar med konkreta exempel på fysisk aktivitet för organisatorisk, social och psykisk hälsoutveckling.

Vad kan vi göra för dig?

Årets mest inspirerande och aktiverande föreläsning/workshop - ladda exempel på inbjudan här:

Torgny Steen - Changemaker Torgny Steen - Changemaker

Räddade ett av sina barn - lämnade ledande position i medieindustrin:
T
orgny har jobbat med sälj-, projekt- och företagsledning i medie-, mötes- och upplevelseindustrin (Aftonbladet.se, IDG Sweden, Riksmedia, Sydsvenskan.se etc).


Efter att ha räddat ett av familjens fyra barn från utanförskap i skolan lämnade Torgny sin trygga anställning för att som entreprenör kämpa mot stillasittande och låsningar genom att inspirera fler människor till fysisk och psykisk aktivitet.

Han har skrivit boken om hjärnan, drivit kurser för barn och familjer samt utbildat och och föreläst i olika skolor och organisationer i hela Norden.

Som Changemaker inspirerar, aktiverar och lotsar Torgny människor och organisationer till lust, rörelse och ledarskap för nya perspektiv, smartare lösningar och friskare arbetsmiljöer .


Läs mer om Torgny här >>>

P4 Sörmlands Vardagsboost med Torgny Steen och Caxton Njuki >>> 

Bland annat om psykisk ohälsa, fysisk aktivitet, ledarskap, samarbete isf motarbete och att ALLT är systemiskt och hänger ihop.

Se och hör
hela inslaget här >>>

Upplev Torgny live?
Ring 0707-170 595 eller kontakta oss direkt här:

Torgny Steen - fem grundpelare till hälsa Torgny Steen - fem grundpelare till hälsa

Torgny föreläser om ...:

 • Organisatorisk hälsa
 • Hjärnan, stillasittande och fysisk aktivitet
 • Psykisk (o)hälsa
 • Livslång rörelseförståelse och rörelseglädje
 • Fysisk aktivitet och stress, minne, koncentration, uthållighet samt sömn
 • Nya perspektiv och mod
 • Förändringsledning
 • Ledarskap och självledarskap
 • Friskare utvecklingsmiljöer
 • Likvärdighet

Sagt om Torgny ...:

 • ”Du är som den där professorn ... Hans Rosling ... du gör torr tråkig fakta begriplig, personlig och rolig. Du inspirerar till fysisk och psykisk aktivitet. Fortsätt så här så står du snart på Cirkus i Stockholm."
  Kunskapsdagarna, Scandic Hotell Skogshöjd, Södertälje
 • "Det finns en mening med att du kom istället för Dr Anders Hansen, det här var precis vad vi behöver ... Stort, stort TACK! Responsen är otroligt positiv och många berättar att de istället för soffan gett sig ut på promenad efter din föreläsning"
  Christel Lundström, Svenska Finlands Skolidrottsförbund
 • ”Varför finns det inga isbjörnar på Skansen? Vi bjöd in Torgny Steen för att försöka svara på den frågan.
  Det blev en föreläsning i världsklass!  Torgny är fullkomligt lysande när han delar med sig av modern hjärnforskning och inspirerar till fysiska stimulans!
  Vi hoppas på att snart få välkomna dig tillbaka Torgny Steen.
  Stort tack för ikväll.”

  David Leander, Nox Consulting
 • "Tack bästa Torgny Steen för din närvaro, passion och sätt att beröra på så kort tid. Det är en konst. Tack för alla ”AHA” upplevelser och fantastiskt roliga rörelser, börjat redan idag med ”Tumme-pekfinger” träningen, så kul! Som representant för styrelsen så kan jag stolt säga att vi är väldigt nöjda med din insats. Tusen tack för en underbar föreläsning ”Varför finns inte Isbjörnar på Skansen”.
  Caxton Njuki, styrelseledamot
 • "Igår hade våra tränare förmånen att inspireras av Torgny Steen - Move. Live. Love som pratade om smarta rörelser som aktiverar både kropp och hjärna. Fysisk aktivitet och rörelse som bl.a. kan hjälpa oss öka arbetsglädjen och gemenskapen, hantera stress, press och utbrändhet, stärka självledarskapet och öka fysiska och psykiska välbefinnandet.
  Torgny pratade mycket om vikten av att röra på oss ofta och få in korta pauser i stillasittandet."
  Balancetraining i Stockholm
 • ”Torgny Steen!! 86 400 tack för att du besökte oss på NOX och bjöd på din fantastiska föreläsning "Varför finns det inga isbjörnar på Skansen?". 
  På ett underhållande och entusiastiskt sätt, och med stor självinsikt delar du med dig av modern hjärnforskning och bjuder på geniala knep för att vi som lyssnar ska kunna bli vårt allra bästa "jag". 

  Vi på NOX rekommenderar ALLA att ta del av denna kunskap och hoppas på att snart få välkomna Torgny tillbaka!
  Tack!”
  Nox Consulting
 • ”Torgny Steen är en engagerande och ungdomlig föreläsare som tar tag i ett av vår tids största problem, nämligen allt stillasittande på kontor och framför datorer och surfplattor. Med stor inlevelse berättar Torgny hur man kan göra för att få in lite mer rörelse och motion i vår vardag. Han ger goda knep och är trevlig att lyssna på. Torgny berättar anekdoter från sitt eget liv och det är lätt att dra paralleller till sig själv. Huvudsyftet med föreläsningarna är mycket positivt, nämligen att ens kropp och själ ska må så bra som möjligt.
  I slutänden handlar Torgnys föreläsning om en livsfilosofi och hur man blir lyckligare som människa."
  Stefan Sjögren, Länsstyrelsen Sörmland
 • ”Särskilt tack till Torgny Steen som är en otrolig inspiratör och glädje-spridare som med stort engagemang hjälpt och stöttat oss.”
  Erica och Staffan Tybelius, Åda Krog
 • "Jag kan varmt rekommendera att gå och lyssna på Torgny Steen. Själv har jag haft äran att ha honom som chef och han är en sann inspiratör. Han har utmanat mig på ett sätt som jag inte förstod just då, men som jag nu känner har vuxit från frö till att bli växt. Världens bästa chef, kollega och inspiratör!"
  Caroline Ottosson,  Schneider
 • "Tack för att du kom till oss och spred många bra tankar!! Det var en fin variation av teori och praktik. Jag och många med mig var nöjda och glada för att vi fick möjlighet att lyssna på dig. Jag ska varmt rekommendera din föreläsning!"
  Annica Olsson Westerlind, Rektor, Skanörs skola, Vellinge
 • "… redan efter en timme visste jag att det här kunde förändra mitt liv!”
  Student, IHM Business College, Malmö
 • "Du inspirerar och väcker tankar i mig som får mig att tänka; vilken väg vågar jag ta ...?"
  Deltagare, öppen föreläsning
 • "Personligen hade jag gärna suttit tre timmar ...”
  Deltagare, öppen föreläsning
 • ”Ett tag sen jag hade så roligt, var så fokuserad och fick så bra ”nycklar” att använda/påminnas om. Redan igår kväll tog jag tag i 90 dagars utmaningen ...”
  Deltagare, öppen föreläsning

Etikettmoln: