Inspirerar, aktiverar och lotsar organisationer att ta Corporate Health Responsibilty genom

Lust, Rörelse och Ledarskap

för energi- och resultatsmart organisationsutveckling

Torgny Steen - inspirerar, aktiverar och lotsar till självledarskap. Torgny Steen - inspirerar, aktiverar och lotsar till självledarskap.

Vad är arbetsmiljö och oganisatorisk häsla för dig?
Det pratas en hel del om arbetsrelaterad psykisk ohälsa, arbetsmiljö och organisatorisk hälsa.

Vilket är helt naturligt i och med Arbetsmiljöverkets krav (AFS 2015:4) för organisatorisk och social arbetsmiljö.

Tillsammans med ett nätverk av spetskompetenser underlättar vi för ledning och styrelse att leva upp till Arbetsmiljöverkets krav och ta Cortporate Health Responsibility (CHR).

I egenskap CHR-agenter kan vi analysera ert företag och utifrån resultatet föreslå och genomföra anpassade insatser för en positiv utveckling av medicinsk och organisatorisk hälsa samt den sociala arbetsmiljö.

Den som slutar röra sig slutar utvecklas
Alla vet att rörelse är grunden till all utveckling. Det gäller i naturen, människor och organisationer.
Ändå talar alla studier sitt tydliga språk; vi sitter mer still än någonsin förr. Särskilt här i Sverige där vi sitter mest still i hela Europa, cirka 60 procent av vår vakna tid.
De flesta vet att stillasittandet bidrar till att muskler, skelett, hjärt- och kärlsystem slutar utvecklas, till och med avvecklas.
Vad inte alla känner till är att hjärnan är det organ som påverkas mest när vi (inte) rör oss; nästan alla våra kognitiva förmågor påverkas negativt när vi slutar röra oss enligt modern hjärnforskning.
 

I föreläsningar, workshops och som Ledarskaps-LOTS vill vi  ...:

 • Höja arbetsglädjen
 • Stärka hjärnspänsten
 • Öka kreativiteten
 • Skärpa minnet
 • Minska stress, press och utbrändhet
 • Utveckla självledarskapet och stärker självkänslan
 • Förbättra din psykiska hälsa
 • Höja kompetsen för hur leva, jobba och utvecklas energi- och resultatsmart
 • Hjälpa fler må och prestera bra - samtidigt

På ett personligt och varmt sätt delar Torgny med sig av sin gedigna kunskap, den egna rörelseresan och konkreta exempel på rörelser kopplat till måluppfyllelse.

Vi inspirerar, aktiverar och lotsar människor och organisationer till starkare hjärna, arbetsglädje, självledarskap och kompetens att leva energi- och resultatsmart. Självklart med enkla kraftfulla system som kvalitetssäkrar att ni kommer igång och når den önskade utvecklingen.

Torgny Steen - ledarskapslots. Torgny Steen - ledarskapslots.

Räddade ett av barnen - hoppade av ledande position i medieindustrin:
T
orgny är sälj-, projekt- och företags-ledaren i medie-, mötes- och upplevelseindustrin (Aftonbladet.se, IDG Sweden, Riksmedia, Sydsvenskan.se etc) som med hjälp av neuromotorisk träning (Långsamma rörelser) lyckades rädda ett av sina fyra barn från utanförskap i lärande och skolan. Rörelserna hade Torgny tidigare använt själv och för att hjälpa näringslivsledare och idrottare hantera stress, press och utbrändhet.

Det här blev Torgnys "Call to action" och han bytte snabbt inriktning för att istället inspirera, aktivera och lotsa människor och företag till energi- och resultatsmart affärsutveckling. Bland annat genom att föreläsa om rörelsers betydelse, evolutionen och modern neurovetenskap samt egna och personliga erfarenheter av stress, press och prestationer. 

Blev författare till bok om rörelser och hjärnan
Torgny har tillsammans med specialläraren Inger Knutsson skrivit boken ”18 smarta rörelser – stärk din hjärna, må bra och nå dina mål: skolan, jobbet, idrotten”. Han är certifierad FaR*-ledare, har deltagit i Born to Run-kurser och är MovNat Certified Trainer.
*Far: Fysisk aktivitet på recept.

Exempel inför tidigare föreläsning 2017:

Hur kvalitetssäkrar ni er organisatoriska och sociala arbetsmiljö? Vad sägs om att börja med en CHR-analys?

CHR - Corporate Health Responsibility

Nyfiken på CHR? Boka egen föreläsning? Ring 0707-170 595 eller kontakta oss här:

Ladda hem inbjudan föreläsning/ workshop här:

Några röster om föreläsningarna ...:

 • "Tack bästa Torgny Steen för din närvaro, passion och sätt att beröra på så kort tid. Det är en konst.
  Tack för alla ”AHA” upplevelser och fantastiskt roliga rörelser, börjat redan idag med ”Tumme-pekfinger” träningen, så kul!
  Som representant för styrelsen så kan jag stolt säga att vi är väldigt nöjda med din insats. Tusen tack för en underbar föreläsning ”Varför finns inte Isbjörnar på Skansen"

  Caxton Njuki, Styrelseledamot Nyföretagarcentrum Östra Sörmland
 • "Igår hade våra tränare förmånen att inspireras av Torgny Steen - Move. Live. Love som pratade om smarta rörelser som aktiverar både kropp och hjärna. Fysisk aktivitet och rörelse som bl.a. kan hjälpa oss öka arbetsglädjen och gemenskapen, hantera stress, press och utbrändhet, stärka självledarskapet och öka fysiska och psykiska välbefinnandet.
  Torgny pratade mycket om vikten av att röra på oss ofta och få in korta pauser i stillasittandet."
  Balancetraining i Stockholm
 • ”Torgny Steen är en engagerande och ungdomlig föreläsare som tar tag i ett av vår tids största problem, nämligen allt stillasittande på kontor och framför datorer och surfplattor. Med stor inlevelse berättar Torgny hur man kan göra för att få in lite mer rörelse och motion i vår vardag. Han ger goda knep och är trevlig att lyssna på. Torgny berättar anekdoter från sitt eget liv och det är lätt att dra paralleller till sig själv. Huvudsyftet med föreläsningarna är mycket positivt, nämligen att ens kropp och själ ska må så bra som möjligt.
  I slutänden handlar Torgnys föreläsning om en livsfilosofi och hur man blir lyckligare som människa."
  Stefan Sjögren, Länsstyrelsen Sörmland
 • ”Särskilt tack till Torgny Steen som är en otrolig inspiratör och glädje-spridare som med stort engagemang hjälpt och stöttat oss.”
  Erica och Staffan Tybelius, Åda Krog
 • "Jag kan varmt rekommendera att gå och lyssna på Torgny Steen. Själv har jag haft äran att ha honom som chef och han är en sann inspiratör. Han har utmanat mig på ett sätt som jag inte förstod just då, men som jag nu känner har vuxit från frö till att bli växt. Världens bästa chef, kollega och inspiratör!"
  Caroline Ottosson,  Schneider
 • "Tack för att du kom till oss och spred många bra tankar!! Det var en fin variation av teori och praktik. Jag och många med mig var nöjda och glada för att vi fick möjlighet att lyssna på dig. Jag ska varmt rekommendera din föreläsning!"
  Annica Olsson Westerlind, Rektor, Skanörs skola, Vellinge
 • "… redan efter en timme visste jag att det här kunde förändra mitt liv!”
  Student, IHM Business College, Malmö
 • "Du inspirerar och väcker tankar i mig som får mig att tänka; vilken väg vågar jag ta ...?"
  Deltagare, öppen föreläsning
 • "Personligen hade jag gärna suttit tre timmar ...”
  Deltagare, öppen föreläsning
 • ”Ett tag sen jag hade så roligt, var så fokuserad och fick så bra ”nycklar” att använda/påminnas om. Redan igår kväll tog jag tag i 90 dagars utmaningen ...”
  Deltagare, öppen föreläsning
 • "... bra var att du berätta om dig, ditt liv och de saker du har varit med om vilket gjorde det äkta och lätt att ta till sig och se att även jag skulle kunna.”
  Deltagare, öppen föreläsning