Lever du i en vänskaps- eller kärleksrelation ...?

Lust, rörelse och ledarskap -

som livsfilosofi för att hålla liv i relationen och ihop familjen i mot- och medgång under 25 år.

Anna Sendel Steen och Torgny Steen. Anna Sendel Steen och Torgny Steen.

1. "Allt" du behöver veta för att hålla liv i relationen och ihop familjen

Vad: Lust, rörelse och ledarskap - vår livsfilosofi för att hålla liv i relationen och ihop familjen i mot- och medgång i 25 år.
Föreläsning, samtal och ”prova på” av långsamma kraftfulla rörelser (NMT).

Varför: Du får del av våra personliga erfarenheter varvat med våra bästa konkreta tips - filosofier - och långsamma rörelser som inspirerar och hjälper dig hantera livets stress och press samt hålla liv i relationer och ihop familjen i mot- och medgång.

Vem: För dig som vill utveckla och stärka relationen till dig själv, din partner,   familj och dina vänner.

När: Kl 11-14 söndagen den 4/2 2018. Gör som vi, börja dagen med att njuta av hotellets underbara frukost.

Var: Baderskan, Trosa Stadshotell och Spa, Trosa. Med bil cirka 55 min från Stockholm, 35 min från Södertälje och Nyköping. Trosabussen från Liljeholmen cirka 60 min, tåg från Stockholmscentral cirka 40 min plus lokalbuss.

Hur: Anmäl dig direkt här. Gå 4 betala för 3 och hotellets fina frukost   till specialpris om du anmäler dig före den 19/1.
Begränsat antal - först till kvarn gäller ... :-)

Välkommen! 
Anna och Torgny
Föreläsare och upplevelseledare.

Under föreläsningen delar vi med oss av våra sju (7) "framgångsnycklar":

 • 80/20-relationen - rätt fokus och mindre prestige för mer glädje
 • 4G - välj ramar för goda känslotillstånd
 • Starka relationer byggs i köket
 • Samarbete isf Motarbete
 • Rörelse - långsamma rörelser (NMT) för att hantera stress, press, och utbrändhet, mot social fobi och sorg samt öka lärandet
 • Lust - självförstärkande cirklar för närhet, ömhet och kärleksbevis
 • Ledarskap, självledarskap och självkänsla - våga och orka vara förälder/förebild
Våra fyra barn i skärgården. Våra fyra barn i skärgården.

2. Hur hålla liv i relationen och ihop familjen mitt i livet? 

Efter förälskelsen - när livet snurrar på av bara farten - är det lätt att det går slentrian i förhållandet, att det känns mer som en vänskaps- än en kärleksrelation.

Många upplever att det är tuffare än någonsin att hålla liv i relationen och ihop familjen när jobb, skola, vänner, fritid och hälsa dagligen tävlar om vår tid och uppmärksamhet.

Att gå skilda vägar kan vara en lösning. Särskilt när det oönskade och oplanerade inträffar och allt ställs på sin yttersta spets.

Vilket det gjorde för oss när flytt till annan del av landet, arbetslöshet, undanträngt sorgearbete, kronisk tarminflammation, nystartat företag och problem med ett av barnens skolgång dök upp i våra liv. Samtidigt.

Vi har båda vuxit upp med skilda föräldrar och har förståelse för hur det kan vara. Kanske gjorde det att vi valde att kämpa extra hårt för att hålla liv i vår relation och ihop familjen när det var som tuffast.

Vår räddning var att vi BESTÄMDE oss för vad vi ville med vår relation och familj.

Rörelser för att hantera stress och prestationer. Rörelser för att hantera stress och prestationer.

3. Lust, rörelser och ledarskap räddade vår relation och familj
Efter en period av irritation och frustration bestämde vi oss för att göra en mental resa tillbaka till varför vi en gång hade gift oss. Ville vi fortfarande bli gamla ihop?

Resan gav många svar och hjälpte oss förstå varför vårt liv fungerade som det gjorde. Vi insåg att vår relation fick energi och liv främst genom tre faktorer; lust, rörelse och [själv]ledarskap. 

Allt vi lärde oss då - som gjorde att vi för några år sedan förnyade våra löften - plus en hel del annan användbar kompetens vi samlat på oss har genom åren utvecklats till en filosofi, vår livsfilosofi.

Något vi förstod på en fest i somras när Anna fick frågan hur vi träffades. Hon berättade om vår första date för 29 år sedan och vad vi pratade om då. Det blev ett intimt samtal i kvällssolen medan dag övergick i natt.

Under kvällen förstod vi att den livsfilosofi vi utvecklat och idag tar för självklar, var något människor ville lära mer om och inkludera i sina liv.

Efter en tid i glömska (mognad ...?) vaknade en tanke; vad skulle hända om vi delade med oss våra bästa tips och "husregler" för att hjälpa människor som - precis som vi en gång gjorde - funderar på hur orka hålla liv i relationen och ihop familjen? Även när allt känns supertungt, du bara vill gråta, kanske till och med överväger att lämna alltihop?

Det blev startskottet till en jätterolig process och annorlunda föreläsning med samtal kring "Lust, rörelser och ledarskap som livsfilofosi för att hålla liv i relationen och ihop familjen i mot- och medgång under +25 år."

Rörelseglädje i skogen med en skola. Rörelseglädje i skogen med en skola.

Räddade ett av våra fyra barn - hoppade av jobbbet och bytte karriär
Torgny Steen är sälj-, projekt- och företagsledaren i medie-, mötes- och upplevelseindustrin (Bla Aftonbladet.se, IDG Sweden, Riksmedia, Dinside.no och Sydsvenskan.se) som med hjälp av neuromotorisk träning (NMT) rädda ett av sina fyra barn från utanförskap i lärande, skola och utbildning.

Det blev Torgnys "Call to action". Han ändrade radikalt sin jobbinriktning för att med kunksap om neurovetenskap och egna erfarenheter istället inspirera och hjälpa barn och vuxna leva, jobba, lära och utvecklas energi- och resultatsmart genom smartare fysisk och mental rörelse.

Anna har jobbat med upplevelser, möten och människor hela sitt liv, bland annat närmare 20 år med konsertevenemanget Stjärnklart tillsammans med kapellmästare Anders Berglund. Efter några år som Resurspedagog i förskolan och Executive Assistant på Telia är Anna tillbaka där hon trivs bäst, möta och se till att människor mår bra på Trosa Stadshotell & Spa. 

Föreläsare. Kurs- och processledare. Ledarskaps LOTS:
För att hjälpa andra började Torgny föreläsa, startade tillsammans med sin fru Anna CreativChildren:Camp® för barn, föräldrar och medaretare i skolan. I samarbete med specialläraren Inger Knutsson har Torgny desusutom skrivit boken ”18 smarta rörelser – stärk din hjärna, må bra och nå dina mål: skolan, jobbet, idrotten”. Torgny är idag Certifierad FaR*-ledare, har genomgått tränarkurser hos Hockeyförbundet, Born To Run-löpkurser och är MovNat Certified Trainer.

Kontakta oss gärna för fördjupad förståelse och kompetens kring hur lust, rörelse och ledarskap inspirerar och aktiverar människor och deras organisationer till att leva, jobba och utvecklas energi- och resultatsmart.

*Far: Fysisk aktivitet på recept.

Sagt om ...:
 • "Du är grym Torgny. Du satte positiva spår här hos oss när du besökte mina barns skola och träffade oss föräldrar. Bara ös på !"
 • ”Tack för att du förgyllde vår fredagslunch. Det var lika härligt att lyssna på dig denna gång!”
 • ”Ett tag sen jag hade så roligt, var så fokuserad och fick så bra ”nycklar” att använda/ påminnas om." 
 • "Redan igår kväll tog jag tag i 90 dagars utmaningen ...”
 • "Du kan motivera andra människor till att uppnå saker som de trodde var omöjliga, precis som med mig!"
 • ... Torgny Steen höll en mycket uppskattad kvällsföreläsning för föräldrar i Skanörs rektorsområde på temat "Nycklarna till ökat lärande och glädje hemma och i skolan". På ett inspirerande sätt gav han oss tips om hur inlärningen kan stimuleras genom den näring vi får i oss, balans mellan olika former av input/aktivitet samt träning med rörelser som stimulerar hjärnan på olika sätt. Skanörs rektorsområde har samarbetat med Torgny Steen i cirka två år, bland annat genom föreläsningar och ledarutveckling."
 • "... bra var att du berätta om dig, ditt liv och de saker du har varit med om vilket gjorde det äkta, lätt att ta till sig och se att även jag skulle kunna.”

Ladda hem information i PDF-format här:

Trosa Stadshotell & Spa Trosa Stadshotell & Spa
Lokalt samarbetar vi så ofta vi kan med populära Trosa Stadshotell & Spa, alltid i topp när gästerna väljer.
Varför inte boka nästa konferens-upplevelse direkt på 0156-170 70?

Ytterligare information? Använd formuläret nedan:

Fler röster om ...:
 • ”Det är vi som tackar för din sprudlande och starka energi som du spred till mig och mina kollegor. Du är en fantastisk föreläsare, inspratör och person." 
 • ”En rolig, intressant, inspirerande, energigivande, tankeväckande, matnyttig, ... föreläsning/ workshop. Ett bra startskott för vår satsning på mer fysisk aktivitet i skolan under hela skoldagen. Tack!”
 • ”Din föreläsning landade väl - både hos elever och personal på skolan. Inspirerande & aktiverande!”
 • "Du inspirerar och väcker tankar i mig som får mig att tänka; vilken väg vågar jag ta?”
 • ”Som gympalärare blir jag ju extra glad att fler för ut budskapet om vikten och effekten av rörelse ...”
 • "Personligen hade jag gärna suttit tre timmar ...”