#8-18: Torgny Steen|Springer för +1000 timmar rörelse i grundskolan NU.

Torgny Steen - Fyrbarnspappa, författare och föreläsare. Torgny Steen - Fyrbarnspappa, författare och föreläsare.

Om det varit en vanlig morgon hade jag nog inte gått upp alls.

Men det var ingen vanlig morgon. Det var Ultravasan-morgon i Mora. Jag vaknade klockan 02:18, två minuter innan klockan skulle ringa, efter att ha sovit max 1,5 timme i bilens baklucka. Rutorna dröp av fukt, det var mörkt, inte särskilt varmt och regnet hängde i luften utanför bilen.

Bussen till Sälen skulle gå klockan 03:00. Klockan 03:45 plockade jag fram frukosten, en 24hour meal-påse som jag tänkt värma på bussen. Det var mörkt och skakigt, för att inte bränna mig eller killen i sätet bredvid beslöt jag äta påsens innehåll kallt. Regnet började smattra mot vindrutan.

Det är märkligt vad vi människor klarar när vi väl bestämt oss.

Om jag inte hade gått upp den morgonen hade jag exempelvis gått miste om känslan av att jag faktiskt kan springa sönder mig, springa mig till stressfrakturer i senor och skelett.

Om jag inte gått upp den morgonen hade jag missat känslan att gå i mål efter 90 kilometer. Trots cirka 70 kilometer ihärdigt regnande, en gammal blånagel som gjorde sig påmind och behövde tejpas med 20 kilometer kvar till mål, samt hur långt min fötter orkar springa i minimalistiska skor.

Efter Ultravasan har allt fokus och energi legat på att vara idrottslärare i skolan och vara resurs i en klass. Många funderingar kring språkbruk, lättkränkthet, respekt för andra människor, ramar, gränser, konsekvenser och föräldrar har det blivit.

Hur surt det än känns att behöva skjuta på målet har beslutet att fortsätta förbereda mig inför Kullamannen Ultra i november 2017 men för en kortare distans (Dubbeldöden 44K) vuxit sig allt starkare. Jag väljer att lyssna på kroppen och skapa mer tid och utrymme att förbereda mig ordentligt inför Kullamannen Ultra +161 kilometer 2018.

Det här är mitt sätt att som helt vanlig fyrbarnspappa, idrottslärare, föreläsare och författare:
1. Leva som jag lär för att vara en förebild som kan inspirera barn och vuxna att bryta stillasittandet och tidigt i livet skapa sunda vanor kring fysisk och mental rörelse. En viktig nyckel är 1 000 fler timmar fysisk aktivitet i grundskolan.
2. Med tydliga rutiner stärka mitt självledarskap och fördjupa kompetensen kring energi- och resultatsmart ledar- och organisationsutveckling.
3. Bidra till att minska ålders- och kompetenssvinnet på arbetsmarknaden.

Move.Live.Lo❤e.
//Torgny Steen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln