Mer rörelse och bättre psykisk hälsa med 7-minutersutmaning och 99 kr för boken

Torgny Steen och Nicklas Steen för psykisk hälsa genom fysisk aktivitet Torgny Steen och Nicklas Steen för psykisk hälsa genom fysisk aktivitet

Snart tio år har gått sedan bilden på bokomslaget togs på killen som sitter bredvid mig idag.

Boken kom till efter att vi räddat Nicklas från utanförskap i skola och lärande. Räddning kom i form av långsamma rörelser som vi gjorde minst sju minuter varje kväll på alla fyra barn. På några få månader utvecklades Nicklas från ”potentiell skitunge” till att känna lugn och ro, räkna, läsa och skriva. Och inte minst, ha alla rätt på veckans ord. Ytterligare någon månad senare kom han hem och sa ”Pappa, jag har fotografiskt minne …”.


Barn har på senare tid pratat om den galopperande psykiska ohälsan hos barn och vuxna. Kanske för att det var  World Mental Health day eller Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober. Kanske på grund av historien om 13 åriga Jasmine som berört oss mycket. Kanske för att alla våra fyra barn [in]direkt själva upplevt och vet vilken kraft fysysisk aktivitet har för hälsa och lärande.

Efter flera kreativa förslag landade vi i en VECKA FÖR PSYKISK HÄLSA GENOM ÖKAD FYSISK AKTIVITET:
1. 7X7-utmaningen – 7 minuter fysisk aktivitet, 7 dagar i veckan i 7 veckor.

2. Under veckan sänka piset på vår bok "18 smarta rörelser – stärk din hjärna, må bra och nå dina mål …” till 99 kronor (Isf 200 kronor) >>>.

Samtidigt som vi räddade Nicklas passade min fru på att bota sin kroniska tarminflammation med liknande rörelser. Det blev starten på en livsresa för hela familjen där vi med bland annat boken hjälpt barn och vuxna i hela landet till lärande och välmående.

Det är egentligen inget konstigt med det. Forskarna är nämligen rörande överens om den enorma betydelse fysisk aktivitet har för vår fysisk och psykisk hälsa. Faktum är att hjärnforskningen idag bekräftar det vi upplevt själva och med andra; hjärnan är det organ som påverkas mest när vi (inte) rör oss. Vi blir både starkare, smartare och friskare samtidgt som vi får bättre minne, ökar kreativiten, uthålligheten, koncentrationen sam kan hantera stressen bättre.

Så här skriver några som köpt och läst boken:
"Väldigt bra bok med fantastiska rörelser! Min son knäckte läskoden när han börjat med dessa rörelser och fick en enorm vilja att vilja lära.", Linda Persson

"Hej igen Torgny! Boken var väldigt uppskattad och tog fort slut. Jag beställer därför ytterligare 20 ex av den. Ha en fortsatt bra sommar.", Håkan Askelöf, VD, Nacka Energi

"Hej Torgny! Tack för boken som visade sig väl motsvara förväntningarna. Hade nytta av den redan i morse då jag gjorde övningar tillsammans med barnbarn som diagnostiserats med ADHD. Avlämning i skolan betydligt mer avslappnad än tidigare.”, Göran Tegö


Till och med klockan 24.00 på söndag kan du köpa vår bok "18 smarta rörelser – stärk din hjärna, må bra och nå dina mål …” för bara 99 kronor (isf 200 kronor, frakt tillkommer) >>>.

Move.Live.Love.
//Torgny och Nicklas Steen

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln