DAGENS LUGN OCH KRAFT RÖRELSE VARJE DAG TILL JUL - #18: JONGLERA OCH GOD JUL

Ur boken 18 smarta rörelser - stärk din hjärna, må bra och nå mål Ur boken 18 smarta rörelser - stärk din hjärna, må bra och nå mål

Vi vill bidra till lugn och kraft under julhelgerna, därför har vi under 18 dagar bjudit på en enkel och kraftfull rörelse från vår bok. Rörelser som hjälper för att hantera stress och press och skapa lugn och ro.

Dagens rörelse använder vi för: Stärka öga – hand koordination. Tankeförmågan samt inlärningen. Aktivera dina sinnen syn, hörsel och känsel. Stärka samarbetet höger – vänster hjärnbark. Minska stress och press. Det är bra för hjärnan, grymt kul att kunna och har en hygglig ”ballfaktor” eftersom bara ett fåtal har självlerdarskap nog att lära sig.

Gör så här: Jonglering är både roligt, coolt och nyttigt. Börja med en boll, kasta den mellan händerna medan du säger ”kasta – fånga – kasta – fånga”. När du känner dig säker, gå vidare med två bollar medan du fortsätter säga ”kasta – fånga – kasta – fånga”. När du är säker med två bollar är det dags för tre. Istället för ”kasta – fånga”,
räknar du 1, 2, 3, 4, 5, … När du klarar tio i rad är du offciellt jonglör.*
*Åtminstone enligt Peter Dahlberg, professionell golfare och bolltrollare


Fler rörelser och möjlighet att köpa vår bok som julklapp - just nu två för 298 kr isf 400 - till någon du tror behöver lugn och kraft finns här >>>

Sista rörelsen inför jul. Nu är det bara att fortsätta öva med någon av de 18 rörelserna några minuter varje dag under jul- och nyår. Kankske provar  vår 7-minutersutmaning; 7 minuter rörelser 7 minuter om dagen i 7 veckor. 

Move.Live.Love.
//Torgny och Anna

#movelivelove
#ledarskapslots
#föreläsare
#18smartarörelser
#luströrelseledarskap

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln