Vad kan Tim Bergling lära oss?

Aviccii:True stories (Se dokumentären här >>>)

Det är med viss tvekan jag skriver något om Tim Bergling, Aviccii.

Men kanske kan hans geni, bitvis fantastiska liv och sorgliga slut bli ett wake up call?

Det som hände honom händer tyvärr på arbetsplatser, idrottsplatser och i andra sammanhang dagligen.

Människor exploaterar andra människor, djur och natur.

För pengar. För ytterligare en bil, en fetare klocka, ett större hus, nyare kök, en ännu längre resa, att bli [mer] känd ... För mer av samma som de redan har.

Jag har själv varit där ett par gånger, signalerat till styrelse/ledning att situationen är ohållbar utan att får någon repsons. Till slut har jag inte sett någon annan utväg än att ändra på situationen, i mitt fall säga upp mig och lämna uppdragen.


När vi skalat av och bort allt, når den innersta kärnan, brukar de allra flesta människor till slut svara ”må bra” på frågan vad de verkligen vill.

När illusionen om vad som får just dig/mig att må bra kommer tillräckligt långt bort från vad som ursprungligen är naturligt och mänskligt är det lätt att gå vilse.

Jag tror personligen att människan som art är väldigt vilse, mycket signalerar det för både människor och miljö.

Tim Bergling visste vad som pågick. Skickade tydliga signaler till sin omgivning att det var ohållbart. Som ignorerades.

Kanske kan musikgeniet Tim Berglings alldeles för tidiga slut kan bli [d]en väckarklocka som hjälper oss hitta tillbaka till en mer hållbar framtid för människor, djur och natur.

Hans musik hjälper oss komma ihåg att vi har en viktig uppgift framför oss. För vår egen skull. För våra barn och barnbarnsbarns skull.

Kram
//T.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln