Torgnys Torsdagsrörelse: #6 Tripod Vault för bättre balans, styrka och rörlighet

Torsdagsrörelsen ska vara enkel och rolig samt utmana balans, styrka och rörlighet.

Som idrottslärare i låg och mellanstadiet kan jag se hur olika det med just rörlighet, styrka och balans.

Eftersom alla tre avtar med stigande ålder är det viktigt att vi underhåller dem genom hela livet.

Den här övningen ingår ofta i min morgonrutin, i idrottslektionerna i skolan och i workshops i samband med föreläsningar.

Även om hjärnan är det organ som enligt modern hjärnforskning påverkas mest av fysisk [in]aktivitet (Vilket Hippokrates upptäckte för 2 500 år sedan) gäller det ha helhetshälsan i fokus för att du ska kunna må och prestera bra samtidigt.

Du som följer mig vet att jag gör ett stort nummer av att röra mig långsamt. Dels för att det mer eller mindre räddat mitt liv, dels för att det räddat ett av våra barns skolgång och dels för att det botat min frus kroniska tarminflammation.

För inte så många år sedan hade vi naturligt balans mellan snabbt och långsamt. Det har vi inte idag när det mesta i samhället ska gå fort.
 
Självklart är det likadant för mig av och till. Att röra mig långsamt hjälper mig att orka röra mig snabbt när livet kräver det. 

Som alltid, börja som det passar dig och öka i den takt balansen, styrkan och rörligheten medger.

Kom ihåg; för att få någon utveckling ska det kännas utmanande, utan ansträngning utanför vad du är van vid/orkar just nu är det svårt att utvecklas.

Komplettera gärna med några härliga (skogs)promenader, MINST 30+ minuter helst tre-fyra gånger i veckan.

Håll utkik kommande torsdagar efter fler enkla och roliga fysiska aktiviteter som stärker din rörelseförmåga, styrka och balans.

Vill du ha en egen föreläsning och/eller workshop om hur ni stärker den organisatoriska, sociala och psykiska hälsan i skolan eller på arbetsplatsen?

Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi peppar, utbildar och lotsar människor och organisationer till att återupptäcka lust, rörelse och ledarskap för smartare lösningar och friskare utvecklingsmiljöer.


Till dess,
Move.Live.Lo❤️e
//Torgny Steen
www.torgnysteen.com

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln