Torgnys Torsdagsrörelse: #7 Kan du resa dig från golvet/marken?

Torsdagsrörelsen den här gången är kanske inte enkel för alla men den är rolig, ökar din rörelseförståelse och utmanar definitivt balans, styrka samt rörlighet.

Barn och ungdomar kan ha svårt för det här samtidigt som jag med egna ögon sett vänner +80-år resa från middagsbordet, sätta sig på och resa sig upp från golvet. Helt ouppvärmda.


Att sätta sig ned och resa sig upp från en stol, golvet eller marken borde, oberoende av ålder, vara enkelt men visar sig ganska ofta vara nog så svårt.

Att sitta i squat, sitta på huk på svenska, är som du kanske redan gissat något jag gärna inkluderar och tränar i min morgonrutin, i dagens idrottslektioner i skolan och förstås när jag föreläser eller håller workshops.

I veckan kom ju ytterligare en larmrapport om hur mycket vi sitter still och är fysiskt inaktiva. Vilket resulterar i att nästan hälften (46 procent) av svenskarna har hälsofarligt dålig kondition enligt den omfattande studien från GIH.

Förmågan att kunna sätta sig ned på en stol, på golvet eller marken och resa sig upp kan förstås vara genetiskt. Mest av allt är den ett resultat av din livsfilosofi och din rörelseförståelse och därmed din livskvalitet.

Som alltid, börja som det passar dig och öka i den takt din balans, styrka och rörlighet medger.

Kom ihåg; för att få någon utveckling ska det kännas utmanande, utan ansträngning utanför vad du är van vid/orkar just nu är det svårt att utvecklas.

Komplettera gärna med några härliga (skogs)promenader, MINST 30 minuter (tre timmar ...) helst  tre-fyra gånger i veckan.

Håll utkik efter fler enkla och roliga Torsdagsrörelser som stärker din rörelseförståelse, rörelseförmåga, styrka och balans.

Den organisatoriska, sociala och psykiska hälsan i skolan eller på arbetsplatsen är idag en strategifråga för VD och ledning vilket understryks av Arbetsmiljöverkets regler för OSA AFS2015:4.

Vill du veta mer om hur ni systematiskt arbetar för en hälsosam arbetsmiljö hjälper vi er gärna med en inspirerande och aktiverande föreläsning, workshop eller en CHR*-analys med CHR*-index för just ditt företag.
*CHR: Corporate Health Responsibility

Kontakta mig så berättar jag mer om hur vi systematiskt peppar, utbildar och lotsar människor och organisationer till att återupptäcka lust, rörelse och ledarskap för smartare och friskare utvecklingsmiljöer.

Till dess,
Move.Live.Lo❤️e
//Torgny Steen
www.torgnysteen.com

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln