Torgnys Torsdagsrörelse: #8 Har du provat Smygjägaren?

Torgny Steen - Smygjägaren Torgny Steen - Smygjägaren

Torgnys Torsdagsrörelse ska vara enkel och rolig, öka din rörelseförståelse samt utmana din balans, styrka och rörlighet.

Som MovNat Certified Trainer fick jag lära mig att den heter "Tall Half Kneeling to Tall Split Kneeling". Har inte hittat något bra namn på svenska. Kallar den "Smygjägaren" så länge, har du ett bättre namnförslag är det alltid välkommet.

Rörlighet, rörlighet, rörlighet ... Alla som haft rygg- eller nackskott vet hur det känns att inte kunna röra sig obehindrat. Din rörlighet behöver utvecklas och underhållas, lika mycket som din kondition. Rörligheten är en direkt bidragande orsak till hur ung eller gammal du känner dig. Rörligheten är ett resultat av din livsfilosofi, din rörelseförståelse och starkt kopplad till din livskvalitet genom livet.

"Smygjägaren" gör jag gärna själv och med andra. En ofta använd och lika uppskattad övning oasvett om vi springer i skogen med barn och vuxna eller tar en rörelsepaus i skolan eller på jobbet. 

Som alltid, börja som det passar dig och öka i den takt din balans, styrka och rörlighet medger.

Tänk på att verkligen hålla positionen med överkroppen, lätt att vika ned den som en fällkniv om bålmuskulaturen inte är aktiverad eller svag.

Kom ihåg; för att få någon utveckling ska det kännas utmanande, utan ansträngning utanför vad du är van vid/orkar just nu är det svårt att utvecklas.

Komplettera gärna med några härliga (skogs)promenader, MINST 30 minuter (tre timmar ...) helst  tre-fyra gånger i veckan.

Håll utkik efter fler enkla och roliga Torsdagsrörelser som stärker din rörelseförståelse, rörelseförmåga, styrka och balans.

Den organisatoriska, sociala och psykiska hälsan i skolan eller på arbetsplatsen är idag en strategifråga för VD och ledning vilket understryks av Arbetsmiljöverkets regler för OSA AFS2015:4.

Vill du veta mer om hur ni systematiskt arbetar för en hälsosam arbetsmiljö hjälper vi er gärna med en inspirerande och aktiverande föreläsning, workshop eller en CHR*-analys med CHR*-index för just ditt företag.
*CHR: Corporate Health Responsibility

Vill du veta mer om hur du systematiskt kan peppa, utbilda och lotsa människor och organisationer till att återupptäcka lust, rörelse och ledarskap för smartare och friskare utvecklingsmiljöer.

Kontakta mig på 0707-170 595 eller Tjoho (at) torgnysteen.com.

Jag ser fram emot att höra från dig,
Move.Live.Lo❤️e
//Torgny Steen
www.torgnysteen.com

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln