Årets viktigaste föreläsningar om fysisk aktivitet, systemisk organisatorisk, social och psykisk hälsa:

Varför finns det inga isbjörnar på Skansen?

För smartare och friskare arbets- och utvecklingsmiljöer

Torgny Steen - för nya perspektiv, smartare lösningar och friskare utvecklingsmiljöer. Torgny Steen - för nya perspektiv, smartare lösningar och friskare utvecklingsmiljöer.

Tänk om ni också kan spara 500 000 kronor på en medarbetare som går från riskgrupp till friskgrupp?

Företag som mår bra går bra brukar det heta.

Kanske inte så kosntigt att det pratas mycket om arbetsmiljö, organisatorisk hälsa och arbetsrelaterad psykisk ohälsa.

Med all rätt. Idag utgör psyksik ohälsa närmare hälften av alla sjukskrivningar på arbetsplatsen och andelen engagerade medarbetare har sjunkit till runt 15-16 procent enligt Gallup.

Oftast stannar det vid prat, många organisationer väntar på att någon ska bli sjuk istället för att satsa på aktiv systematisk friskvård. Vilket gjort att Arbetsmiljöverket tagit fram tydliga regler för arbetsgivarens ansvar för hur det systematiska arbetsmiljöarbetet ska bedrivas (AFS 2015:4). 

Som om det inte räckte med att organisationer som satsar på systematisk, systemisk och aktiv friskvård kan spara en halv miljon (500 000) kronor under fyra år* om EN medarbetare ändrar sin livsstil från riskgrupp till friskgrupp.

*500 000 kronor i besparing under fyra år för en medarbetare som tjänar 23 000 kronor per månad.


Och det är just vad mina föreläsningar ”Varför finns det inga isbjörnar på Skansen?” handlar om; fysisk aktivitet, stillasittande och hjärnan för aktiv friskvård på jobbet. 

Som föreläsare och ambassadörer för Corporate Health Responsibility - systemisk systematisk organisatorisk, social och psykisk hälsa - vill jag peppa, utbilda och lotsa människorna i din organisation till att återupptäcka fysisk aktivitet och rörelseförståelse, livslust och ledarskap för smartare och friskare utvecklingsmiljöer.


Hur kan jag hjälpa dig och din organisation?

Sagt om Torgnys föreläsningar ...:

 • ”Du är som den där professorn ... Hans Rosling ... du gör torr tråkig fakta begriplig, personlig och rolig. Du inspirerar till fysisk och psykisk aktivitet. Fortsätt så här så står du snart på Cirkus i Stockholm.", Kunskapsdagarna, Scandic Hotell Skogshöjd, Södertälje
 • "Det finns en mening med att du kom istället för Anders Hansen, det här var precis vad vi behöver ... Stort, stort TACK! Responsen är otroligt positiv och många berättar att de istället för soffan gett sig ut på promenad efter din föreläsning", Christel Lundström, Svenska Finlands Skolidrottsförbund
 • ”Varför finns det inga isbjörnar på Skansen? Vi bjöd in Torgny Steen för att försöka svara på den frågan. Det blev en föreläsning i världsklass!  Torgny är fullkomligt lysande när han delar med sig av modern hjärnforskning och inspirerar till fysiska stimulans!
  Vi hoppas på att snart få välkomna dig tillbaka Torgny Steen.
  Stort tack för ikväll.”, 
  David Leander, Nox Consulting
 • "Tack bästa Torgny Steen för din närvaro, passion och sätt att beröra på så kort tid. Det är en konst. Tack för alla ”AHA” upplevelser och fantastiskt roliga rörelser, börjat redan idag med ”Tumme-pekfinger” träningen, så kul! Som representant för styrelsen så kan jag stolt säga att vi är väldigt nöjda med din insats. Tusen tack för en underbar föreläsning ”Varför finns inte Isbjörnar på Skansen.", Caxton Njuki, Styrelseledamot Nyföretaarcentrum Östra
 • "Igår hade våra tränare förmånen att inspireras av Torgny Steen - Move. Live. Love som pratade om smarta rörelser som aktiverar både kropp och hjärna. Fysisk aktivitet och rörelse som bl.a. kan hjälpa oss öka arbetsglädjen och gemenskapen, hantera stress, press och utbrändhet, stärka självledarskapet och öka fysiska och psykiska välbefinnandet.
  Torgny pratade mycket om vikten av att röra på oss ofta och få in korta pauser i stillasittandet.", Balancetraining i Stockholm
 • ”Torgny Steen!! 86 400 tack för att du besökte oss på NOX och bjöd på din fantastiska föreläsning "Varför finns det inga isbjörnar på Skansen?".  På ett underhållande och entusiastiskt sätt, och med stor självinsikt delar du med dig av modern hjärnforskning och bjuder på geniala knep för att vi som lyssnar ska kunna bli vårt allra bästa "jag".  Vi på NOX rekommenderar ALLA att ta del av denna kunskap och hoppas på att snart få välkomna Torgny tillbaka! Tack!”, Nox Consulting
 • ”Torgny Steen är en engagerande och ungdomlig föreläsare som tar tag i ett av vår tids största problem, nämligen allt stillasittande på kontor och framför datorer och surfplattor. Med stor inlevelse berättar Torgny hur man kan göra för att få in lite mer rörelse och motion i vår vardag. Han ger goda knep och är trevlig att lyssna på. Torgny berättar anekdoter från sitt eget liv och det är lätt att dra paralleller till sig själv. Huvudsyftet med föreläsningarna är mycket positivt, nämligen att ens kropp och själ ska må så bra som möjligt. I slutänden handlar Torgnys föreläsning om en livsfilosofi och hur man blir lyckligare som människa." Stefan Sjögren, Länsstyrelsen Sörmland
 • ”Särskilt tack till Torgny Steen som är en otrolig inspiratör och glädje-spridare som med stort engagemang hjälpt och stöttat oss.”
  Erica och Staffan Tybelius, Åda Krog
 • "Jag kan varmt rekommendera att gå och lyssna på Torgny Steen. Själv har jag haft äran att ha honom som chef och han är en sann inspiratör. Han har utmanat mig på ett sätt som jag inte förstod just då, men som jag nu känner har vuxit från frö till att bli växt. Världens bästa chef, kollega och inspiratör!"
  Caroline Ottosson,  Schneider
 • "Tack för att du kom till oss och spred många bra tankar!! Det var en fin variation av teori och praktik. Jag och många med mig var nöjda och glada för att vi fick möjlighet att lyssna på dig. Jag ska varmt rekommendera din föreläsning!"
  Annica Olsson Westerlind, Rektor, Skanörs skola, Vellinge
 • "… redan efter en timme visste jag att det här kunde förändra mitt liv!”
  Student, IHM Business College, Malmö
 • "Du inspirerar och väcker tankar i mig som får mig att tänka; vilken väg vågar jag ta ...?"
  Deltagare, öppen föreläsning
 • "Personligen hade jag gärna suttit tre timmar ...”
  Deltagare, öppen föreläsning
 • ”Ett tag sen jag hade så roligt, var så fokuserad och fick så bra ”nycklar” att använda/påminnas om. Redan igår kväll tog jag tag i 90 dagars utmaningen ...”
  Deltagare, öppen föreläsning
Torgny Steen - Changemaker Torgny Steen - Changemaker

Räddade ett av sina fyra barns skolgång - hoppade av medieindustrin för att hjälpa fler:
T
orgny är företagsledaren från medie-, mötes- och upplevelseindustrin (Aftonbladet.se, IDG Sweden, Riksmedia, Sydsvenskan.se etc).

E
fter att ha räddat ett av familjens fyra barn från utanförskap i skolan lämnade han den trygga anställningen för att som entreprenör kämpa mot stillasittande och låsningar för nya och smartare perspektiv på fysisk aktivitet, organisatorisk, social och psykisk hälsa.

Han har skrivit boken om hjärnan, drivit kurser för barn och familjer samt utbildat och och föreläst i olika skolor och organisationer i hela Norden.

Som Changemaker inspirerar, aktiverar och lotsar Torgny människor och organisationer till livslust, rörelse och ledarskap för nya perspektiv, smartare lösningar och friskare arbets- och utvecklingsmiljöer .


Läs mer om Torgny här >>>

Vill du och din organisation uppleva Torgny live?
Ring 0707-170 595 eller ta kontakt direkt här:

Torgny Steen - fem grundpelare till hälsa Torgny Steen - fem grundpelare till hälsa

Torgny föreläser om ...:

 • Organisatorisk hälsa
 • Hjärnan, stillasittande och fysisk aktivitet
 • Psykisk (o)hälsa
 • Livslång rörelseförståelse och rörelseglädje
 • Fysisk aktivitet och stress, minne, koncentration, uthållighet samt sömn
 • Nya perspektiv och mod
 • Förändringsledning
 • Ledarskap och självledarskap
 • Friskare utvecklingsmiljöer
 • Likvärdighet

Ladda hem föreläsningen "Varför finns det inga isbörnar på Skansen?":

Nyfiken på vad Torgny kan göra för dig och din organisation? Fråga här:

Missa inget - få gratis uppdateringar i mejlen:

* indicates required
Email Format