Vi är en vanlig fyrbarnsfamilj som lyckades rädda vår relation och vårt äktenskap med hjälp av

Lust, rörelse och ledarskap -

livsfilosofin som håller liv relationen och ihop familjen i mot- och medgång under +25 år.

Anna Sendel Steen och Torgny Steen. Anna Sendel Steen och Torgny Steen.

Upplever du att ni kört fast i kommunikationen, passionen avtagit eller relationen blivit vardag?

Då föreslår vi att ni investerar en förmiddag i er själva och er relation tillsammans med oss.


Vad: En utvecklande kurs med samtal och prova kring lust, rörelse och ledarskap som livsfilosofi för att hålla liv i relationen och ihop familjen i mot- och medgång under +25 år.
 
Varför: Vi är inga experter, mer en ganska vanlig fyrbarnsfamilj. För att rädda vår familj och relation under en period av extrem press blev vi tvungna att vara kreativa och hitta nya vägar. Nu hjälper vi andra familjer genom att dela med oss våra bästa erfarenheter, tips och ”huvudnycklar”. Målet är förstås att du/ni ska upptäcka en egen väg för att hålla liv i relationen och ihop familjen.
 
Vem: Har ni kört fast i er komunikation? Går relationen på tomgång? Är det mer tradition än passion? Vill du utveckla och stärka relationen till dig själv, din partner, dina barn/ungdomar, familj och vänner? Då är det här något för dig/er så varför inte investera ett ögonblick i dig själv, din relation och familj.
 
När: En söndagförmiddag mellan kl 0930 och 1330. Vi samlas och njuter av Stadshotellets underbara frukost, säger hej till varandra samt tydliggöra intentioner och ramar.
 
Var: Trosa Stadshotell & Spa, Trosa.
Med bil cirka 55 min från Stockholm, 35 min från Södertälje och Nyköping. Trosabussen från Liljeholmen cirka 60 min, tåg från Stockholmscentral cirka 40 min plus lokalbuss.
 
Hur: Investering 1 450 kr för upp till två (2) deltagare inklusive hotellets mysiga frukost. Bor du redan på hotellet? Fråga i receptionen (Vxl: 0156- 170 70) efter specialpris på föreläsningen.

Vilket datum passar dig? Välj någon av knappar bredvid och anmäl dig direkt. 


Välkommen! 
Anna och Torgny
Ledarskaps-LOTS:ar och kursledare.

Under föreläsningen brukar vi dela med oss av våra sju (7) "huvudnycklar" - ditt och övriga deltagares behov styr vilka:

 1. 80/20-relationen - räddade vårt äktenskap
 2. 4G - fokus på goda känslotillstånd gav mindre tjafs i familjen
 3. Starka relationer och sunda värderingar byggs kring matbordet
 4. Samarbete isf Motarbete - vår idé om jämlikhet
 5. Lust, närhet och kärleksbevis - medvetet underhåll som ger resultat
 6. Föräldraskap, självledarskap och självkänsla - våga och orka ta ledarskapet
 7. Långsamma rörelser (NMT) för ökat lärande, hantera stress, press, prestationer, utbrändhet, social fobi och sorgarbete.

"Fredrik och jag säger varmt tack! Så lyxigt och exklusivt att få dela dessa timmar tillsammans med er. Tror vi båda glömde säga grattis på D-dagen❤️ 
På återseende.", Cathrin

Våra fyra barn i skärgården. Våra fyra barn i skärgården.

Vändpunkten kom när vi bestämde oss 
Efter förälskelsen - när livet snurrar på av bara farten - är det lätt att det går slentrian i förhållandet, att det känns mer som en vänskaps- än en kärleksrelation.

Många upplever att det är tuffare än någonsin att hålla liv i relationen och ihop familjen när jobb, skola, vänner, fritid och hälsa dagligen tävlar om vår tid och uppmärksamhet.

Att gå skilda vägar kan vara en lösning. Särskilt när det oönskade och oplanerade inträffar och allt ställs på sin yttersta spets.

Vilket det gjorde för oss när flytt till annan del av landet, arbetslöshet, undanträngt sorgearbete, kronisk tarminflammation, nystartat företag och problem med ett av barnens skolgång dök upp i våra liv. Samtidigt.

Vi har båda vuxit upp med skilda föräldrar och har förståelse för hur det kan vara. Kanske gjorde det att vi valde att kämpa extra hårt för att hålla liv i vår relation och ihop familjen när det var som tuffast.

Vår räddning var att vi BESTÄMDE oss för vad vi ville med vår relation och familj.

Rörelser för att hantera stress och prestationer. Rörelser för att hantera stress och prestationer.

Tänk om vi kan hjälpa fler?
Efter en period av irritation och frustration bestämde vi oss för att göra en mental resa tillbaka till varför vi en gång hade gift oss. Ville vi fortfarande bli gamla ihop?

Resan gav många svar och hjälpte oss förstå varför vårt liv fungerade som det gjorde. Vi insåg att vår relation fick energi och liv främst genom tre faktorer; lust, rörelse och [själv]ledarskap. 

Allt vi lärde oss då - som gjorde att vi för några år sedan förnyade våra löften - plus en hel del annan användbar kompetens vi samlat på oss under kurser, coaching och som ledarskaps-LOST har genom åren utvecklats till en hel filosofi, vår egen livsfilosofi.

Något vi förstod på en fest i somras när Anna fick frågan hur vi träffades. Hon berättade om vår första date för 29 år sedan och vad vi pratade om då. Det blev ett intimt samtal i kvällssolen medan dag övergick i natt.

Under kvällen förstod vi att den livsfilosofi vi utvecklat och idag tar för självklar, var något människor ville lära mer om och inkludera i sina liv.

Det blev startskottet till en jätterolig process och annorlunda kurs med samtal kring "Lust, rörelser och ledarskap som livsfilofosi för att hålla liv i relationen och ihop familjen i mot- och medgång under +25 år."

Rörelseglädje i skogen med en skola. Rörelseglädje i skogen med en skola.

Räddade ett av familjens fyra barn - hoppade av jobbbet och bytte karriär
Torgny Steen är sälj-, projekt- och företagsledaren i medie-, mötes- och upplevelseindustrin (Bla Aftonbladet.se, IDG Sweden, Riksmedia, Dinside.no och Sydsvenskan.se) som med hjälp av neuromotorisk träning (NMT) räddade ett av sina fyra barn från utanförskap i lärande, skola och utbildning.

Det blev Torgnys "Call to action". Han ändrade radikalt sin jobbinriktning för att med kunksap om neurovetenskap och egna erfarenheter kunna inspirera och hjälpa barn och vuxna leva, jobba, lära och utvecklas energi- och resultatsmart genom smartare fysisk och mental rörelse.

Anna har jobbat med upplevelser, möten och människor hela sitt liv, bland annat närmare 20 år med konsertevenemanget Stjärnklart tillsammans med kapellmästare Anders Berglund. Efter några år som Resurspedagog i förskolan och Executive Assistant på Telia är Anna tillbaka där hon trivs bäst, möta och se till att människor mår bra på Trosa Stadshotell & Spa. 

Kontakta oss gärna >>> 

Vilket datum passar dig - välj datum nedan för anmälan:

Sagt om ...:
 • "Du är grym Torgny. Du satte positiva spår här hos oss när du besökte mina barns skola och träffade oss föräldrar. Bara ös på !"
 • ”Ett tag sen jag hade så roligt, var så fokuserad och fick så bra ”nycklar” att använda/ påminnas om." 
 • "Redan igår kväll tog jag tag i 90 dagars utmaningen ...”
 • "Du kan motivera andra människor till att uppnå saker som de trodde var omöjliga, precis som med mig!"
 • ”Det är vi som tackar för din sprudlande och starka energi som du spred till mig och mina kollegor. Du är en fantastisk föreläsare, inspratör och person." 
 • ”En rolig, intressant, inspirerande, energigivande, tankeväckande, matnyttig, ... föreläsning/ workshop.”
 • "Du inspirerar och väcker tankar i mig som får mig att tänka; vilken väg vågar jag ta?”
 • "Personligen hade jag gärna suttit tre timmar ...”
 • "... Torgny Steen höll en mycket uppskattad kvällsföreläsning för föräldrar i Skanörs rektorsområde på temat "Nycklarna till ökat lärande och glädje hemma och i skolan". Skanörs rektorsområde har samarbetat med Torgny Steen i cirka två år, bland annat genom föreläsningar och ledarutveckling."
 • "... bra var att du berätta om dig, ditt liv och de saker du har varit med om vilket gjorde det äkta, lätt att ta till sig och se att även jag skulle kunna.”
Trosa Stadshotell & Spa Trosa Stadshotell & Spa
Vi samarbetar gärna med populära Trosa Stadshotell & Spa, alltid i topp när gästerna väljer. Konferens på gång? Varför inte boka konferensupplevelse direkt på 0156-170 70?

Ytterligare information? Använd formuläret nedan: