Gör god arbetsmiljö och hälsa enklare.

Med fokus på ledarskapsträning och proaktiv hälsa bidrar vi till att medarbetare i skolor och företag  kan göra god hälsa enkelt igen.

Vilket sparar tid, stora pengar och onödigt
lidande samt stärker hälsan och varumärket.

En del kallar det Employer Wellness och Branding.

Vi kallar det sunt förnuft, medmänsklighet och affärsmässighet.

Torgny Steen - Changemaker Torgny Steen - Changemaker

OM TORGNY:
Jag har satt människor i rörelse sedan jag var liten och klättrade från spjälsängen upp i ett öppet köksfönster på fjärde våningen för att vinka till mamma nere på gatan.

Det tog en stund innan pappa, som vinkade i fönstret i rummet bredvid, förstod mammas gestikulerande och lyckades rädda mig från att ramla ut och ned.

Så har det fortsatt med sälj-, projekt- och företagsledning inom medie- och mötesindustrin. Utveckling av nya intäkts- och affärsområden i befintliga organisationer, förändrings- och utvecklingsarbete som ofta lockat människor till mental och fysisk förflyttning för smartare lösningar på livets utmaningar.

Hösten 2009 behövde ett av våra fyra barn räddas från utanförskap i undervisningen. Vi hade erfarenheter av kraften i Mindful Movements - medvetna långsamma rörelser - efter att ha räddat oss självafrån stress och utbrändhet och hjälpt idrottare och ledare i näringslivet hantera stress, press och prestationer.

Vad skulle hända om vi provade rörelserna på vår son?

Det fungerade över förväntan vilket blev både hans och vår räddning.

Nästan samtidigt såg jag i tidningar att i snitt vart fjärde barn i Malmö lämnade grundskolan med ofullständiga betyg, i vissa skolor sju av tio barn.

Där och då bestämde jag mig för att lämna den välbetalda ledarollen i medieindustrin (Aftonbladet, IDG, Riksmedia, Timecut, Sydsvenskan etc) för att istället fokusera min komptens på att hjälpa barn och föräldrar hantera situationer liknande vår.

Efter en tids stångande insåg vi att medan behoven från barn och familjer växte, var intresset från skolor kommuner tämligen obefintligt.

För att snabba på processen startade vi CreativeChildren:Camp®. Vilket resulterade i att vi mer eller mindre tvingades skriva boken "18 smarta rörelser - må bra och nå dina mål: Skolan - Idrotten - Jobbet" (2:a upplagan).

Delvis uppvuxen utan el, rinnande vatten och grannar i skärgården har hav, båtar och segling spelat en stor roll i mitt liv. I grunden är jag kreatör även om jag främst arbetat som administratör. Vilket hjälpt mig få spännande interimsuppdrag, bland annat som affärsutvecklare inom digitala medier, försäljningschef inom digitala medier verksamhetsutvecklare i skolan och verksamhetschef för en golf- och hotellanläggning.

Jag har gjort och upplevt så ofantligt många olika saker i livet vilket gör att jag ofta har svårt att enkelt svara på frågan "Vad gör du egentligen ...?".

Därför blev jag glad när jag hittade en beskrivning som passar för vad jag har gjort och, viktigast av allt, vill uppnå framåt i livet; 

Changemaker (läs gärna tidningen Fast Company's definition).

Oavsett "titel" vill jag bidra till att medarbetare och arbetsgivare mår och går bra. Det sparar tid, pengar, onödigt mänskligt lidande samt stärker hälsan och varumärket.


Hur kan jag hjälpa dig och din organisation må och går bra samtidigt?

Torgny Steen
0707-170 595
torgny@torgnysteen.com

Några röster om Torgny ...:

 • "Tack bästa Torgny Steen för din närvaro, passion och sätt att beröra på så kort tid. Det är en konst. Tack för alla ”AHA” upplevelser och fantastiskt roliga rörelser, börjat redan idag med ”Tumme-pekfinger” träningen, så kul! Som representant för styrelsen så kan jag stolt säga att vi är väldigt nöjda med din insats. Tusen tack för en underbar föreläsning ”Varför finns inte Isbjörnar på Skansen”.
  Caxton Njuki, styrelseledamot
 • "Igår hade våra tränare förmånen att inspireras av Torgny Steen - Move. Live. Love som pratade om smarta rörelser som aktiverar både kropp och hjärna. Fysisk aktivitet och rörelse som bl.a. kan hjälpa oss öka arbetsglädjen och gemenskapen, hantera stress, press och utbrändhet, stärka självledarskapet och öka fysiska och psykiska välbefinnandet.
  Torgny pratade mycket om vikten av att röra på oss ofta och få in korta pauser i stillasittandet."
  Balancetraining i Stockholm
 • ”Torgny Steen är en engagerande och ungdomlig föreläsare som tar tag i ett av vår tids största problem, nämligen allt stillasittande på kontor och framför datorer och surfplattor. Med stor inlevelse berättar Torgny hur man kan göra för att få in lite mer rörelse och motion i vår vardag. Han ger goda knep och är trevlig att lyssna på. Torgny berättar anekdoter från sitt eget liv och det är lätt att dra paralleller till sig själv. Huvudsyftet med föreläsningarna är mycket positivt, nämligen att ens kropp och själ ska må så bra som möjligt.
  I slutänden handlar Torgnys föreläsning om en livsfilosofi och hur man blir lyckligare som människa."
  Stefan Sjögren, Länsstyrelsen Sörmland
 • ”Särskilt tack till Torgny Steen som är en otrolig inspiratör och glädje-spridare som med stort engagemang hjälpt och stöttat oss.”
  Erica och Staffan Tybelius, Åda Krog
 • "Jag kan varmt rekommendera att gå och lyssna på Torgny Steen. Själv har jag haft äran att ha honom som chef och han är en sann inspiratör. Han har utmanat mig på ett sätt som jag inte förstod just då, men som jag nu känner har vuxit från frö till att bli växt. Världens bästa chef, kollega och inspiratör!"
  Caroline Ottosson,  Schneider
 • "Tack för att du kom till oss och spred många bra tankar!! Det var en fin variation av teori och praktik. Jag och många med mig var nöjda och glada för att vi fick möjlighet att lyssna på dig. Jag ska varmt rekommendera din föreläsning!"
  Annica Olsson Westerlind, Rektor, Skanörs skola, Vellinge
 • "… redan efter en timme visste jag att det här kunde förändra mitt liv!”
  Student, IHM Business College, Malmö
 • "Du inspirerar och väcker tankar i mig som får mig att tänka; vilken väg vågar jag ta ...?"
  Deltagare, öppen föreläsning
 • "Personligen hade jag gärna suttit tre timmar ...”
  Deltagare, öppen föreläsning
 • ”Ett tag sen jag hade så roligt, var så fokuserad och fick så bra ”nycklar” att använda/påminnas om. Redan igår kväll tog jag tag i 90 dagars utmaningen ...”
  Deltagare, öppen föreläsning

Torgny Steen Research AB.
Box 21
619 21 Trosa
+46 (0)707 170 595
Torgny@torgnysteen.com

 

E4 till Vagnhärad, ta av mot Trosa och följ vägen till centrum. Tåg till Vagnhärad, buss till Trosa Centrum. Trosabussen från Liljeholmen till Trosa Centrum.

Kontakta oss här: