Rörelse är liv och utveckling.

Som Changemaker peppar, utbildar
och lotsar vi människor och organisationer
till systemiskt ledarskap, livslust, fysisk och mental rörelse så att de kan må och prestera
ännu bättre både hemma och på jobbet.

Torgny Steen - Changemaker Torgny Steen - Changemaker

OM TORGNY:
Jag har satt människor i rörelse sedan jag var liten och klättrade från spjälsängen upp i ett öppet köksfönster på fjärde våningen för att vinka till mamma nere på gatan.

Det tog en stund innan pappa, som vinkade i fönstret i rummet bredvid, förstod mammas gestikulerande och lyckades rädda mig från att ramla ut och ned.

Så har det fortsatt i näringslivet där jag främst arbetat med sälj-, projekt- och företagsledning inom medie- och mötesindustrin. Utveckling av nya intäkts- och affärsområden i befintliga organisationer, förändrings- och utvecklingsarbete som ofta utmanat människor och bidragit till mental och fysisk förflyttning för smatare lösningar på olika utmaningar.

Hösten 2009 behövde ett av våra fyra barn räddas från utanförskap i undervisningen. Vi hade erfarenheter av kraften i långsamma rörelser efter att ha jobbat med oss själva, idrottare och ledare i näringslivet för att hantera stress, press och prestationer.

Vad skulle hända om vi provade liknande rörelser på vår son?

Det fungerade över förväntan vilket blev både hans och vår räddning.

Nästan samtidigt såg jag i tidningar att i genomsnitt vart fjärde barn i Malmö gick ut grundskolan med ofullständiga betyg, i vissa skolor var det hela sju av tio barn.

Där och då beslutade jag mig för att hoppa av den trygga välbetalda ledarollen i medieindustrin (Aftonbladet, IDG, Riksmedia, Timecut, Sydsvenskan etc)för att istället fokusera min komptens på att hjälpa barn och föräldrar ur situationer liknande vår.

Efter en tids stångande insåg vi att medan behoven från barn och familjer var oändligt, var intresset från skolor, universitet och kommuner obefintligt.

Därför bestämde vi oss för att kortsluta processen, hoppa över hindren, bland annat genom att starta CreativeChildren:Camp®. Vilket resulterade i att vi skrev succéboken "18 smarta rörelser - må bra och nå dina mål: Skolan - Idrotten - Jobbet" (Andra upplagan ute nu).

Jag är delvis uppvuxen utan el, rinnande vatten och grannar i skärgården. Båtar och segling har spelat en stor roll i mitt liv. Vilket hjälpt mig leda och skapa kreativa team som kan prestera och må bra tillsammans i emellanåt kaotiska arbetsmiljöer.

I grunden är jag mer kreatör än administratör även om jag främst jobbat med det senare. Har haft flera spännande interimsuppdrag, bland annat som affärsutvecklare inom digitala medier, försäljningschef inom digitala medier och verksamhetschef för en golf- och hotellanläggning.

Jag har gjort och upplevt så ofantligt många olika saker i livet vilket gör att jag ofta har svårt att enkelt svara på frågan "Vad gör du ...?".

Därför blev jag glad när jag hittade jag en beskrivning som jag känner passar väl in på vad jag har gjort och, viktigast av allt, vill göra uppnå framåt i livet; 

Changemaker (läs gärna tidningen Fast Company's definition).

Som Changemaker inspirerar, aktiverar och lotsar jag människor och organsiationer till lust, rörelse och ledarskap för nya positioner och perspektiv på problem och utmaningar och skapandet av sunda arbetsmiljöer där alla vill och kan bidra med smartare lösningar.


Utöver att föreläsa och driva utvecklings- och arbetskulturprojekt ingår jag i nätverk som Culture Academy och Sturebadet CHR.

Hur kan jag hjälpa dig och din organisationen?

Torgny Steen
0707-170 595
torgny@torgnysteen.com

Några röster om Torgny ...:

 • "Tack bästa Torgny Steen för din närvaro, passion och sätt att beröra på så kort tid. Det är en konst. Tack för alla ”AHA” upplevelser och fantastiskt roliga rörelser, börjat redan idag med ”Tumme-pekfinger” träningen, så kul! Som representant för styrelsen så kan jag stolt säga att vi är väldigt nöjda med din insats. Tusen tack för en underbar föreläsning ”Varför finns inte Isbjörnar på Skansen”.
  Caxton Njuki, styrelseledamot
 • "Igår hade våra tränare förmånen att inspireras av Torgny Steen - Move. Live. Love som pratade om smarta rörelser som aktiverar både kropp och hjärna. Fysisk aktivitet och rörelse som bl.a. kan hjälpa oss öka arbetsglädjen och gemenskapen, hantera stress, press och utbrändhet, stärka självledarskapet och öka fysiska och psykiska välbefinnandet.
  Torgny pratade mycket om vikten av att röra på oss ofta och få in korta pauser i stillasittandet."
  Balancetraining i Stockholm
 • ”Torgny Steen är en engagerande och ungdomlig föreläsare som tar tag i ett av vår tids största problem, nämligen allt stillasittande på kontor och framför datorer och surfplattor. Med stor inlevelse berättar Torgny hur man kan göra för att få in lite mer rörelse och motion i vår vardag. Han ger goda knep och är trevlig att lyssna på. Torgny berättar anekdoter från sitt eget liv och det är lätt att dra paralleller till sig själv. Huvudsyftet med föreläsningarna är mycket positivt, nämligen att ens kropp och själ ska må så bra som möjligt.
  I slutänden handlar Torgnys föreläsning om en livsfilosofi och hur man blir lyckligare som människa."
  Stefan Sjögren, Länsstyrelsen Sörmland
 • ”Särskilt tack till Torgny Steen som är en otrolig inspiratör och glädje-spridare som med stort engagemang hjälpt och stöttat oss.”
  Erica och Staffan Tybelius, Åda Krog
 • "Jag kan varmt rekommendera att gå och lyssna på Torgny Steen. Själv har jag haft äran att ha honom som chef och han är en sann inspiratör. Han har utmanat mig på ett sätt som jag inte förstod just då, men som jag nu känner har vuxit från frö till att bli växt. Världens bästa chef, kollega och inspiratör!"
  Caroline Ottosson,  Schneider
 • "Tack för att du kom till oss och spred många bra tankar!! Det var en fin variation av teori och praktik. Jag och många med mig var nöjda och glada för att vi fick möjlighet att lyssna på dig. Jag ska varmt rekommendera din föreläsning!"
  Annica Olsson Westerlind, Rektor, Skanörs skola, Vellinge
 • "… redan efter en timme visste jag att det här kunde förändra mitt liv!”
  Student, IHM Business College, Malmö
 • "Du inspirerar och väcker tankar i mig som får mig att tänka; vilken väg vågar jag ta ...?"
  Deltagare, öppen föreläsning
 • "Personligen hade jag gärna suttit tre timmar ...”
  Deltagare, öppen föreläsning
 • ”Ett tag sen jag hade så roligt, var så fokuserad och fick så bra ”nycklar” att använda/påminnas om. Redan igår kväll tog jag tag i 90 dagars utmaningen ...”
  Deltagare, öppen föreläsning

Torgny Steen Research AB.
Box 21
619 21 Trosa
+46 (0)707 170 595
Torgny@torgnysteen.com

 

E4 till Vagnhärad, ta av mot Trosa och följ vägen till centrum. Tåg till Vagnhärad, buss till Trosa Centrum. Trosabussen från Liljeholmen till Trosa Centrum.

Kontakta oss här: