Hälsofrämjande ledarskap - försäljning, produktivitet, arbetsglädje och lönsamhet

Torgny Steen - Changemaker Torgny Steen - Changemaker

OM MIG: 
Jag har satt människor i rörelse sedan jag var liten och klättrade från spjälsängen upp i ett öppet köksfönster på fjärde våningen för att vinka till mamma nere på gatan.

Det tog en stund innan pappa, som vinkade i fönstret i rummet bredvid, förstod mammas gestikulerande och lyckades rädda mig från att ramla ut och ned.

Så har det fortsatt med sälj-, projekt- och företagsledning inom medie- och mötesindustrin. Utveckling av nya intäkts- och affärsområden i befintliga organisationer, förändrings- och utvecklingsarbete som ofta lockat människor till mental och fysisk förflyttning för smartare lösningar på livets utmaningar.

Hösten 2009 behövde ett av våra fyra barn räddas från utanförskap i undervisningen. Vi hade erfarenheter av kraften i Mindful Movements - medvetna långsamma rörelser - efter att ha räddat oss själva från stress och utbrändhet och hjälpt idrottare och ledare i näringslivet hantera stress, press och prestationer.

Vad skulle hända om vi provade rörelserna på vår son?

Det fungerade över förväntan vilket blev både hans och vår räddning.

Nästan samtidigt såg jag i tidningar att i snitt vart fjärde barn i Malmö lämnade grundskolan med ofullständiga betyg, i vissa skolor sju av tio barn.

Där och då bestämde jag mig för att lämna den välbetalda ledarollen i medieindustrin (Aftonbladet, IDG, Riksmedia, Timecut, Sydsvenskan etc) för att istället fokusera min kompetens på att hjälpa barn och föräldrar hantera situationer liknande vår.

Efter en tids stångande insåg vi att medan behoven från barn och familjer växte, var intresset från skolor och kommuner tämligen obefintligt.

För att snabba på processen startade vi CreativeChildren:Camp®. Vilket resulterade i att vi mer eller mindre tvingades skriva boken "18 smarta rörelser - må bra och nå dina mål: Skolan - Idrotten - Jobbet" (2:a upplagan).

Delvis uppvuxen utan el, rinnande vatten och grannar i skärgården har hav, båtar och segling spelat en stor roll i mitt liv. I grunden är jag kreatör även om jag främst arbetat som administratör. Vilket hjälpt mig få spännande interimsuppdrag, bland annat som affärsutvecklare inom digitala medier, försäljningschef inom digitala medier verksamhetsutvecklare i skolan och verksamhetschef för en golf- och hotellanläggning.

Jag har gjort och upplevt så ofantligt många olika saker i livet vilket gör att jag ofta har svårt att enkelt svara på frågan "Vad gör du egentligen ...?".

Därför blev jag glad när jag hittade Changemaker, en beskrivning som passar för vad jag har gjort och, viktigast av allt, vill uppnå framåt i livet; 

Changemaker (läs gärna tidningen Fast Company's definition).

Oavsett "titel" vill jag bidra till att medarbetare och arbetsgivare mår och presterar bra. Vilket  sparar tid, pengar och mänskligt lidande samt stärker hälsan och varumärket.

Hur kan jag hjälpa dig och din organisation må och går bra samtidigt?

Torgny Steen
0707-170 595
torgny@torgnysteen.com

Torgny Steen Research AB.
Box 21
619 21 Trosa
+46 (0)707 170 595
Torgny@torgnysteen.com

 

E4 till Vagnhärad, ta av mot Trosa och följ vägen till centrum. Tåg till Vagnhärad, buss till Trosa Centrum. Trosabussen från Liljeholmen till Trosa Centrum.

Kontakta Torgny här: